Vaargebied

Fraai gelegen aan de Gouwzee ligt De Zeilhoek. Er is een open verbinding met het Markermeer, u vaart zonder bruggen of sluizen het ruime water op.

Gouwzee
De Gouwzee is het water tussen het vasteland van Waterland en Marken, een voormalig eiland, thans schiereiland, dat sinds 1957 door middel van een dam met het vasteland is verbonden.

Naast Marken liggen ook de stad Monnickendam en het dorp Volendam aan de Gouwzee.

De Gouwzee wordt gekenmerkt door ondiep en helder water. Het is onderdeel van het natuurgebied het Markermeer. Op de Gouwzee gelden daarom natuurbeschermingswetten zoals de Vogel- en Habitatrichtlijn. In de nazomer verzamelen grote aantallen krooneenden zich in de Gouwzee om zich voor te bereiden voor de najaarstrek.

IJsselmeer verkennen
De beschutte Gouwzee zorgt ervoor dat u ook met meer wind veilig en comfortabel de haven kan aanlopen. Vanuit onze jachthaven bent u in 2 tot 3 uur in Enkhuizen, Hoorn of Muiden. U vaart daar waar de wind u brengt en u meert iedere dag in een andere haven aan.

Richting de Waddenzee
U kunt vanuit onze jachthaven direct koers zetten naar de sluizen van Den Oever. Het westelijke deel van de Waddenzee ligt binnen uw bereik om te gaan ontdekken. De waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling. De Waddenzee is een uniek vaargebied met getijden, ongerepte natuur en een uniek faunabestand.

Rondje Noord-Holland
Als kustzeiler kunt u vanuit onze jachthaven het bekende Rondje Noord-Holland varen. U begint richting Amsterdam. Vervolgens gaat u bij IJmuiden de Noordzee op richting Den Helder of Texel. Vanuit Den Helder of Texel vaart u richting Den Oever of Kornweerderzand. Hiervandaan vaart u dan zo weer het IJsselmeer op.

Betonning