Blauwe Vlag

Blauwe Vlag      

Al sinds 2004 is Watersportcentrum De Zeilhoek onderscheiden met een blauwe vlag, het internationale keurmerk voor milieu en veiligheid. Ieder jaar wordt de haven gekeurd door een internationale jury. Ook u kunt hieraan meedoen met het "Blauwe vaantje", kom gerust eens vragen op het havenkantoor of kijk op de website voor meer informatie.

Blauwe Vaantje

Wie veel in, op en rond het water recreërt, weet wat hij kan verwachten als ergens de Blauwe Vlag uithangt. Namelijk: een goede kwaliteit zwemwater en schone, veilige omstandigheden. In 2003 is een bijzondere variant op de Blauwe Vlag geintroduceerd: het Blauwe Vaantje. Dit milieukeurmerk is er voor booteigenaren en schippers die zich op het water verantwoord, zorgzaam en milieuvriendelijk gedragen

Zo doet u mee! Lees de ‘gouden gedragsregels’ voor het voeren van het Blauwe Vaantje zorgvuldig door bij ons op het havenkantoor. Kunt u zich hierin vinden, onderteken dan het certificaat in het kantoor van Watersportcentrum De Zeilhoek. U krijgt het Blauwe Vaantje gelijk overhandigd.

Hijs het vaantje in de mast en iedere watersporter ziet dat u een schipper bent die zich persoonlijk  inzet voor het behoud van onze vaargebieden!