De geschiedenis van Watersportcentrum de Zeilhoek gaat helemaal terug tot in oktober 1934 wanneer de heer Hoff eigenaar werd van "De Zeilhoek". De eerste activiteiten bestonden uit het verhuren van roeiboten, kano’s en botenstallingen.

Het eerste paviljoen werd in 1962 gebouwd, op dezelfde plaats waar nu eetcafé "De Zeilhoek" zich bevindt. In 1963 is men gestart met het aanleggen van de eerste ligplaatsen voor grotere jachten. Toen de vraag naar ligplaatsen toenam en de zeil- en motorjachten steeds groter werden, besloot de heer Hoff in 1979 tot de bouw van de derde steiger. Vele jachteigenaren wisten de weg naar "De Zeilhoek" te vinden.

Hierdoor is de jachthaven uitgegroeid tot het bedrijf zoals u het nu is. In 1996 heeft de heer Hoff het Watersport Centrum De Zeilhoek verkocht. Na de overname is er op de haven een verkoopkantoor van Jachtmakelaardij De Valk geopend met het oude woonhuis als sfeervol kantoor.

Nu is het een rustige haven met 164 ligplaatsen, die de privacy van zijn klanten respecteert. De Jachthaven is gelegen nabij het stadje Monnickendam.